PROFI-TEX.NL
   
404 Not Found

Not Found

The requested URL was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

 

Druktechnieken

Dit is hét paradepaardje van het bedrijf. Onder zeer strenge regels worden onze druktechnieken toegepast. Dit alles gebeurt op zeer vriendelijke wijze, door gebruik te maken van grondstoffen die geen oplosmiddelen, zware metalen of PVC bevatten.

 

 

Zeefdruk

Het principe van de zeefdruktechniek is vrij eenvoudig. Een stuk fijn gaas van zijde, polyester of staal wordt over een raamwerk gespannen. Het zeefdrukraam wordt vervolgens (meestal) voorzien van een lichtgevoelige laag die door middel van een positief film belicht wordt. De op het positief aanwezige donkere vlakken worden bij het ontwikkelen weggewassen zodat doorlatende plekken op het zeefdrukraam ontstaan, waar de inkt doorheen gedrukt wordt. Men brengt de inkt op het raam aan en smeert deze met behulp van een rakel uit, waardoor de vorm van de sjabloon op het te bedrukken voorwerp (de beelddrager) wordt afgedrukt. Deze techniek kan herhaald worden met verschillende kleuren en vormen die naast elkaar of over elkaar worden gedrukt.

Zeefdrukinkt is goed dekkend; dit maakt dat ook gedrukt kan worden op donkere beelddragers.

Sublimatie

Sublimatie is een relatief nieuwe manier van drukken en wordt veel toegepast op Polyester (sport)kleding. Sublimeren houdt in dat een digitaal geprinte tekst en/of  foto’s  door middel van een hittepers in de polyestervezel wordt gedrukt. Het bijzondere hiervan is dat polyestervezels bij een bepaalde temperatuur gaan openstaan. De inkt vergast onder invloed van diezelfde temperatuur en zakt vervolgens in de openstaande polyestervezel. Bij het afkoelen sluit de vezel zich weer waardoor de inkt is opgesloten in het shirt. De opdruk is dus op geen enkele manier meer te verwijderen. Deze druktechniek is alleen uitvoerbaar op wit polyester!

Borduren

Wij zijn gespecialiseerd in het professioneel borduren van onder meer logo’s en/of teksten op Promotionele kleding, werkkleding en sportkleding. Ook hebben wij de mogelijkheid om te borduren op caps, paardendekens en ander vergelijkbaar materiaal.

Het borduuratelier van onze drukkerij is uitgerust met een moderne computergestuurde industriële 4-kops borduurmachine die het mogelijk maakt logo’s, emblemen en monogrammen op verschillende materialen te borduren. Zelfs op zeer elastische stoffen en gebreide truien is het mogelijk om borduurwerk te leveren. Duurzaam en slijtvast! Het grote voordeel van borduren is dat we uw logo kunnen borduren in maximaal 15 kleuren zonder meerprijs!

 

 

Transfers

Truflex

De Truflex transfers zijn met name geschikt voor werkkleding die intensief wordt gebruikt. Truflex is namelijk soepel genoeg om de plooien van een kledingstuk moeiteloos te kunnen volgen, maar doorstaat tegelijkertijd zonder enige problemen intensieve industriële reiniging. Dit maakt deze transfer uitstekend toepasbaar op uiteenlopende – beperkt rekbare- textielsoorten. Denk hierbij aan katoen en polyester-katoen, maar bijvoorbeeld ook aan nylon, vlamvertragende materialen en cleanroommateriaal. Daarom is Truflex ideaal voor onder meer politieuniformen, ambulancekleding en kleding voor beveiligingspersoneel. Ook in bedrijfstakken waar representatieve kleding wordt gedragen is Truflex de beste keuze. Het bijzondere aan Truflex transfers is dat je gedetailleerde afbeeldingen kunt tonen en dat ze in ieder formaat en kleurstelling te bestellen zijn. Dankzij de transparante drager is de kleurechtheid van deze transfer uiterst hoogwaardig. Verder voldoen deze transfers aan de Europese normen NEN-EN531 en 533 voor vlamvertragend materiaal! Kleding met Truflex transfers kunnen industrieel worden gereinigd tot een maximum van 85 gr C.

Flextrans

Flextrans is een uitermate flexibele textieltransfer, die grotendeels met de kleding meerekt. Ideaal dus voor sportkleding, t-shirts en pollo’s: rekbare kleding die vereist dat de opgeperste transfer niet gaat scheuren. Ook voor promotionele artikelen zoals tassen, caps en paraplu’s zijn de Flextrans transfers uitermate geschikt. Flextrans transfers kunnen, net als bij Truflex gedetailleerde afbeeldingen tonen. De drukkwaliteit is uitestekend en de kleurintensiteit is van een bijzonder hoog niveau. Net als bij Truflex is ook bij Flextrans iedere combinatie in afmeting en kleur mogelijk. Kleding met Flextrans transfers kunnen het beste worden gereinigd in de thuiswas op een temperatuur van 60 gr C.

Ready Emblemen

Ready emblemen zijn heat seal emblemen voor textiel. Dankzij een unieke techniek kunnen deze emblemen in vrijwel iedere kleur worden geleverd, in elke vorm worden gesneden en bovendien ook fotografische afbeeldingen bevatten. Een beter manier om uw huisstijl weer te geven is er eigenlijk niet. Met de nieuw ontwikkelde Ready emblemen is er een andere wereld geopend binnen de textieldecoratie. Met als kernwoorden: snel, hoogwaardige kwaliteit, kleurrijk en een grote toepasbaarheid! Het meest bijzondere van de Ready emblemen is dat er fotografie op kan worden afgebeeld in vrijwel alle kleuren. Ook een subtiel verloop is bij deze druktechniek mogelijk. Een ander groot voordeel is dat, de naam zegt het eigenlijk al, Ready emblemen razendsnel geleverd kunnen worden. Uniek is ook dat dat elke vorm gesneden kan worden. Dankzij een vernuftig computersysteem kunnen de contouren van de afbeelding uiterst nauwkeurig worden gevolgd bij het snijden. Ready emblemen worden geproduceerd volgens een fullcolour-proeces, waardoor er nagenoeg geen beperkingen zijn met betrekking tot de kleurstelling. Ready emblemen worden al geleverd vanaf 15 stuks! Kleding met Ready emblemen  kunnen gereinigd worden tot 95 gr. C.

Thermocrest Emblemen

Thermocrest emblemen zijn al sinds de jaren zestig op de markt en hebben nog steeds niet aan populariteit ingeboet. Niet verwonderlijk want deze emblemen zijn letterlijk oersterk. Het embleem is bestand tegen intensieve reinigingsprocessen. De hechting op het textiel is zó goed, dat het embleem- mits op de juiste wijze aangebracht- langer meegaat dan het kledingstuk zelf! Thermocrest is bij uitstek geschikt om te gebruiken op stevige werkkleding zoals overalls en werkbroeken. Het basismateriaal is een stevig en plooibaar en heeft een karakteristieke, zichtbare weefselstructuur. Thermocrest is zonder twijfel het meest robuuste en duurzame embleem uit de collectie. Thermocrest is verkrijgbaar in veel formaten en kan bedrukt worden met vrijwel elke kleur. Kleding met Thermocrest emblemen kunnen gereinigd worden tot 95 gr. C.

 

 

Labels

Wilt u zich als bedrijf of vereniging eens echt onderscheiden dan bieden wij u de mogelijkheid om uw kledingstuk  te voorzien van een geborduurde, geweven of siliconen badge (label).

Geborduurde emblemen kunnen in alle maten en vormen geleverd worden. Tevens zijn er verscheidene afwerkmogelijkheden voor de achterzijde (PVC, Heatseal, Klittenband). De emblemen zijn al vanaf 25 stuks te bestellen!

Siliconen labels worden vooral in de Retail gebruikt. Door de lage minimum afnamen vanaf 100 stuks maken we het mogelijk om deze techniek ook te gebruiken voor promotie- en werkkleding. De labels kunnen op diverse producten bevestigd worden. (tassen, promotie- en werkkleding, badstof, caps, etc).

Geweven labels worden steeds vaker gebruikt om het bedrijfslogo naast een andere bewerkingstechniek terug te laten komen in het product zoals bv het uiteinde van de mouw of onder aan de boord van een sweater, polo of t-shirt. Het is ook goed mogelijk om het label op zich te gebruiken op artikelen als shawls en mutsen. De geweven labels kunnen wij leveren vanaf 100 stuks.

 

 

Aanbrengen textieltransfers


Als extra service bieden wij het aanbrengen van de transfers op kleding of textiel aan. Dagelijks worden binnen ons bedrijf op een diversen transferpersen onze producten verwerkt.


Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle bedragen zijn excl. 21% BTW en eventuele order- en verzendkosten. Alle rechten voorbehouden.
TNT Pakket Service
© 2002 - 2012 PROFI-TEX.NL | Algemene voorwaarden | Sitemap